суббота, 4 июня 2016 г.

"Платинум банк" покинув екс-глава банку "Михайлівський" пропрацювавши тиждень

Платинум Банк в офіційній заяві повідомив, що 03 червня акціонери кіпрської компанії PT Platinum Public Limited [власник 100% акцій «Платинум Банку»] та Ігор Дорошенко дійшли згоди, що Ігор Дорошенко припиняє свою діяльність на позиції головного виконавчого директора за взаємним погодженням сторін.

«Platinum Bank продовжує свою діяльність без змін. Команда банку як і раніше зацікавившись в динамічному розвитку Platinum Bank, впровадженні інновацій та досягненні нових амбітних планів», - констатується в повідомленні.


Як відомо, Ігор Дорошенко – екс-глава правління банку «Михайлівський», який був звільнений з цієї посади за його заявою заявою за кілька днів до визнання «Михайлівського» неплатоспроможним і фактично відразу ж став виконавчим директором PT Platinum Public Limited. Це відбулося на фоні чуток про можливе об’єднання банку «Михайлівський» та «Платинум Банку» або переведення активів першого в другий.

У Фонді гарантування наголошували, що вважають нікчемними угоди з продажу портфелю банку «Михайлівський» майже з 111 тисяч споживчих кредитів на 682 млн грн. для низки фінкомпаній. Також у ФГВФО закликали позичальників здійснювати платежі саме на рахунки банку.

За даними ЗМІ, ще до визнання банку «Михайлівський» неплатоспроможним його позичальникам почали видавати реквізити, зокрема, ТОВ «Фінансова компанія "Фагор"». «За твердженням працівників банку, компанія викупила кредитний портфель банку, і погашати заборгованість тепер треба на її рахунок. Розрахунковий рахунок ТОВ "Фагор" відкритий в банку Платинум», - констатували журналісти.

У Фонді гарантування вкладів давали зрозуміти, що власники коштів, які оформлювали вклади на фінкомпанію «імені» банку «Михайлівський» та незадовго до введення тимчасової адміністрації були переведені на баланс банку «Михайлівський», можуть не отримати компенсації від Фонду.

Заступник глави НБУ Катерина Рожкова (до речі, до середини червня 2015 року була в.о. глави правління «Платинум Банку»), коментуючи перехід І. Дорошенка у компанію-власницію «Платинум Банку» зазначала таке: «Ми як регулятор вже відреагували. Відправили в банк лист про те, що у пана Дорошенка зіпсована репутація. І його прийняття в структуру, яка володіє Платинум Банком, неприпустимо з точки зору вимог до репутації, які є у Національного банку. Ну, подивимося, що буде робити банк».

Зауважимо, що «нюанси» з репутацією є також у Дмитра Зінкова – екс-глави правління банку «Надра». Щодо операцій цієї фінустанови Генпрокуратура наразі проводить досудове слідство. 



_________________________________

EEFGroup
Воствчно-Европейская Финансовая Группа
кредит, инвестиции, лизинг
 

Комментариев нет: