воскресенье, 11 марта 2018 г.

Хакери викрали в МЗС Німеччини документи щодо Brexit та України — Spiegel


Хакери, які раніше атакували сервери МЗС Німеччини, викрали протокол щодо Brexit та документи щодо переговорів ЄС з Україною та Білоруссю. Про це повідомляє Spiegel Online.

Хакери, які здійснили атаку на сервери міністерства закордонних справ Німеччини, викрали протокол консультацій Євросоюзу та Великобританії щодо Brexit, а також документи щодо переговорів ЄС з Україною та Білоруссю. Загалом було викрадено щонайменше шість документів, повідомляє у суботу, 10 березня, німецьке видання Spiegel Online.


Зазначається, що спершу викрали протокол щодо Brexit, а викрадення матеріалів, що стосувалися України та Білорусі, відбувалося вже тоді, коли атаку було викрито. Німецькі фахівці підозрюють у скоєнні атаки хакерську групу Turla та її кампанію Snake. Правоохоронці також вбачають чіткий зв’язок групи з російськими спецсужбами. Як зазначається, виявити проблему Німеччині допомогла спецслужба партнерської держави у грудні минулого року.

Нова хакерська атака

Видання також повідомляє про нову хакерську атаку в Німеччині, яка цього разу зачепила Федеральне адміністративне відомство, яке перебуває у підпорядкуванні міністерства внутрішніх справ ФРН. У результаті там 8 березня були змушені відключити деталізовану систему обліку особистих даних авіапасажирів Passenger Name Record System, яка перебуває на стадії апробації. Її мали запровадити відповідно до директив ЄС щодо боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, 28 лютого стало відомо, що хакери проникли в «Інформаційну мережу Берлін-Бонн» (IVBB), яка використовується відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами та службами безпеки, а також Бундестагом та Бундесратом. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні. Керівник німецького МВС Томас де Мезьєр запевнив, що напад було ізольовано та взято під контроль.

_________________________________
EEFGroup
Восточно-Европейская Финансовая Группа
кредит, инвестиции, лизинг

Комментариев нет: