понедельник, 4 сентября 2017 г.

Наступна станція - пекло


У Росії політичний і кримінальний терор наростають одночасно

Тут напередодні Манька Облігація, тобто, вибачте, Марія Захарова (офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ, - ред.) видала черговий перл.

Виявляється, "саме американська сторона, а не російська" прийняла рішення про висилку з Росії своїх же дипломатів (це після того, як вислати 755 співробітників американської дипмісії зажадав на повний голос особисто Путін!), а закономірно після цього проблеми росіян із візами - "це вже якийсь геноцид простих людей".


Тобто не випускати людей із Росії, і навіть просто не давати їм виїхати негайно - це геноцид. Вона сама так сказала, ніхто за язик не тягнув. Як в анекдоті: "За даними Роскомстата, основною причиною смерті в Росії є життя в Росії", - пише Юрій Нестеренко для американського видання "7 днів".

Російська дійсність підносить все більше нагадувань про те, наскільки це не анекдот. На тлі загальної духовної, скріпоносної і зколінвстающої статистики (тривалість життя в дванадцятій десятці, між Тонга і Гондурасом, третє місце в світі за темпами поширення СНІДу, перше місце в світі по споживанню героїну (п'ята частина героїнового ринку на планеті) і т.д. і т.п.) на минулому тижні до інформаційних випусків потрапили два показових убивства в Москві. Звичайно, вбивствами в Імперії Зла давно нікого не здивуєш (38 місце в світі, трохи краще, ніж в Уганді, але набагато гірше, ніж в Конго, Гаїті та Нігерії і, зрозуміло, абсолютний антирекорд у всій Євразії, вдвічі вище середньосвітового і вчетверо - середньоєвропейського рівня). Але ці два випадки, що формально навіть не потрапляють у статистику умисних вбивств, особливо наочно демонструють, що з себе представляє сучасна Росія.

Вони одночасно дуже схожі і розрізняються. Жертвами в обох випадках стали молоді люди (Іван Скрипниченко і Станіслав Думкін), побиті майже одночасно (15 і 13 серпня, відповідно) і померли в лікарні через тиждень після нападу. Скрипниченко був активістом, який охороняв неформальний меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова, котрий вже багато разів нищили як комунальні служби, так і "патріотичні" гопники. Ось такий гопник і накинувся на Івана з криком "ти, ..., Путіна не любиш!", зламав йому ніс і завдав черепно-мозкову травму. Офіційного визнання, що смерть через 8 днів стала наслідком цієї травми, немає досі (на момент написання статті 1 вересня). Навпаки, загибель Івана намагаються списати на серцевий напад, так що немає і кримінальної справи. Вбивця розгулює на свободі і навряд чи має підстави чогось побоюватися. Самі розумієте: міст у центрі Москви, прямо на шляху до Кремля, на якому свого часу "незгодних" в'язали через 40 секунд після того, як ті розгортали несанкціонований плакат, ще й місце вбивства і стихійного меморіалу, на який вже не раз нападали - ну хіба можна уявити, щоб там поблизу виявилися співробітники правоохоронних органів або хоча б працюючі відеокамери? Ні звичайно ж. Тому, навіть якщо справу і порушать, злочинця не знайдуть.

І не так уже й важливо, діяв злочинець за завданням кураторів чи за власною ініціативою. Як на мене, імовірніше друге. У Росії в абсолютній більшості випадків підлість робиться від душі - не просто абсолютно безкорисливо, а найчастіше і прямо на шкоду прагматичним інтересам (наочним прикладом чого є, зокрема, вся російська зовнішня політика).

Але якщо якісь премудрі російські піскарі (за Салтиковим-Щедріним) все ще думають, що, якщо "не лізти в політику", можна спокійно відсидітися під корчем, то ось вам доля Думкіна, убитого просто за те, що він був одягнений "не по поняттям", тобто, в буквальному сенсі, в капелюх і окуляри. Традиційні ще з часів глухого Совка символи ненависті бидла до інтелігенції. Але дегенерат, який напав на Думкіна, ніколи не жив при Совку. Він народився вже після краху СРСР. Більш того, - якщо вірна версія слідства, - він навіть і не виходець із родини потомствених пролетарів-алкоголіків, що понаїхали до столиці з депресивної діри зривати на "гламурних" москвичах (або петербуржцях, як Думкін) вічну тупу злість за безпросвітне убозтво свого існування. Ні, підозрюваний у вбивстві Думкіна мало не сам виходець із сім'ї "російської інтелігенції" (в її сучасному, звичайно, вигляді) - Корній Макаров, син актора Сергія Макарова.

Само собою, обидва вбивства (ну або "заподіяння тілесних ушкоджень, що призвели по необережності до смерті") відбулися у присутності свідків, яких було куди більше, ніж нападників. Зрозуміло, ніхто зі свідків не спробував перешкодити злочинцеві. Навіть "швидку" своєчасно викликати не спромоглися.

Зараз повертаються кримінальний "беспредел" 1990-х без свободи і демократії і війна без перемоги. На черзі - громадянська війна без віри в світле майбутнє і феодалізм без лицарських ідеалів і дворянської честі. Ну а увінчає все смерть - без слави, співчуттів і пам'яті нащадків
Але що особливо примітно в цій парі вбивств молодих людей, один з яких загинув за свої політичні переконання, а другий - просто тому, що якомусь бидлу не сподобався його зовнішній вигляд? Зазвичай фашистське і кримінальне насильство існують в протифазі. Фашисти можуть вбивати людей на вулицях чисто бандитським способом, але лише поки рвуться до влади, а не коли держава давно повністю належить їм. Фашизм, що переміг, знищує своїх ворогів через репресії, але вуличну злочинність зводить майже до нуля. У цьому один із головних його козирів (активно використовується і путінської пропагандою, що любить лаяти "прокляті дев'яності"): "Ми даємо порядок!" Розквіт же вуличного криміналу - ознака слабкої держави, за якої волею-неволею виникає нехай недолуга, але свобода.

У нинішній же Росії політичний і кримінальний терор наростають одночасно. І це не дивно. У неї немає майбутнього, навіть у вигляді концепції - тільки минуле. І тепер вона повертається туди, в усі епохи разом, але беручи від кожної одні тільки мінуси без тих (хоча б сумнівних) плюсів, що були в оригіналі. Росіяни вже отримали "принади" радянської диктатури без радянської соціалки і тяготи "імперіообразующего народу" без поваги в світі. Зараз повертаються кримінальний "беспредел" 1990-х без свободи і демократії і війна без перемоги. На черзі - громадянська війна без віри в світле майбутнє і феодалізм без лицарських ідеалів і дворянської честі. Ну а увінчає все, зрозуміло, смерть - без слави, співчуттів і пам'яті нащадків.

Росія завжди була царством смерті і скоро стане ним остаточно. На відміну від Сомалі, під час катастрофи цивілізації там не можна вижити навіть за рахунок теплого клімату. 97% населення, що кричали "кримнаш!", отримають, що заслужили. А трьом відсоткам винятків можу лише повторити - не сподівайтеся на диво, евакуюйтеся, рятуйте себе і дітей! Залишилось вже зовсім небагато часу. Скоро проблеми будуть не з отриманням американської візи, а з тим, як проповзти між блокпостами.

Двері вже закриваються. Наступна станція - пекло.

_________________________________
EEFGroup
Восточно-Европейская Финансовая Группа
кредит, инвестиции, лизинг

Комментариев нет: