суббота, 12 августа 2017 г.

Судоми Росії


Путінська Росія вперше жорстко зіткнулася з Заходом і у неї сталися судоми.

Минулого місяця глава "ДНР" Олександр Захарченко повідомив планеті, що він скасовує Україниу створює на цьому місці "Малоросію" з центром в Донецьку. Через три тижні Захарченко задумливо повідомив: "Вже зараз можна сказати, що назви "Малоросія" не буде, оскільки вона викликає у багатьох відторгнення". З'ясувалося, Захарченко та його колеги по бандитизму сприймають світ естетично. Залишилося їх переконати, що топоніми "ОРДЛО", "ДНР" і "ЛНР" вже кілька років викликають блювотний рефлекс у більшості людей, які знають, що за ними стоїть.


Заступник міністра МЗС РФ Сергій Рябков в інтерв'ю виданню "Международная жизнь" віж 7.08.17 пояснив, що у відповідь на американські санкції Росія може відмовитися від долара, хоча б частково. "Ми, звичайно, активізуємо роботу, пов'язану з імпортозаміщенням, скороченням залежності від американської платіжної системи, від долара як розрахункової валюти", - повідомив Рябков. На жаль, Сергій Олексійович не пояснив, що в цьому випадку відбудеться з економікою Росії, чим саме він збирається платити за імпорт, за яку валюту він планує продавати нафту і газ в умовах, коли дві третини світових валютних резервів - в доларах США, ще 20 % - в євро, по 2% в доларах Канади і Австралії і ще 1% - в юанях.

Росія може відмовитися від долара у відповідь на американські санкції

Лідер партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов наповнив ідею свого тезки з МЗС конкретним змістом. Як повідомило агентство "РИА Новости", Сергій Михайлович видав войовничий клич: "На війні, як на війні". І зажадав у відповідь на санкції ввести контрсанкціі проти продукції Coca Cola, Mars, а також імпортної косметики, парфумів, побутових товарів та алкоголю. Крім того, Миронов пояснив країні, що їй потрібно в процесі імпортозаміщення відмовитися від програмних продуктів Microsoft. На щастя лідер "Справедливої ​​Росії" не став забороняти росіянам користуватися продукцією Adobe, Corel, Apple та інших зарубіжних фірм у сфері IT-технологій, оскільки, швидше за все, не підозрював про їх існування.

У світлі всіх цих ідей цікаво було б в якості експерименту запропонувати російським міністрам, їх заступникам і всім парламентаріям на пару місяців відмовитися від використання всього того, що вироблено з використанням технологій Заходу. Вважаю, що вид голих представників російської політичної еліти, понуро бродячих по лісах в пошуках паші, надовго відвернув би вітчизняну популяцію від пошуків "національної ідеї", а також "свого історичного шляху".

Але, оскільки цей експеримент, принаймні поки, можливий лише як уявний, то всю цю маячню про протистояння із Заходом і свій шлях бурхливим потоком б'є з російського телевізора, наповнюючи голови росіян і приводячи їх у стан повного ступору.

Особливість річного періоду 2017 року перебуває в тому, що інформаційні війська відмовилися від канікул. На місці всі програми, які генерують ненависть. Ніхто не пішов у відпустку, крім, мабуть, Дмитра Кисельова, якого цілком успішно замінює Андрій Кондрашов. Всі інші, включаючи Скабееву, Попова і Соловйова щодня строчать зі своїх кулеметів. І це - в серпні! Без жодного перебільшення можна сказати, що в країні оголошена надзвичайна інформаційна ситуація.

Російські інформаційні війська відмовилися від канікул

Разом з провідними на бойову вахту виходять і їх підручні "експерти". У студії програми "Вечір" від 9.08.17 весь традиційний набір. Обговорюють російську відповідь на санкції. Перший, природно, Жириновський. Причина, по якій путінський телевізор посилено просуває лідера ЛДПР лежить на поверхні. Ж. в російській політиці відіграє ту ж заспокійливу роль, яку для обивателя грають перегляди фільмів жахів і трилерів. Популярність всіх цих "криків", "дракул" та інших "кошмарів на вулиці В'язів" заснована, по-перше, на безпечному задоволенні пристрасті до насильства. А по-друге, на досягненні приємного контрасту між жахом на екрані й затишним кріслом, з якого цей жах можна спостерігати, запиваючи його пивом і заїдаючи чипсами. Ж. необхідний Путіну, як лиходій оперети необхідний герою оперети. Тому, поки Путін в Кремлі, Ж. буде в телевізорі і в Думі.

Ж. чесно відпрацьовує свій хліб. "Не повинно бути в Києві цього уряду!", "Стіну вони будуть будувати! У Магадані нехай будують! Київ треба брати! Лякати треба! Вся планета Земля - велика дорога! Нехай відчують російський кулак! Громико, Лавров – розмазні!" - волає Ж.

Жириновський потрібен Путіну, як лиходій герою оперети

Крім лиходія і героя на сцені повинен бути присутнім персонаж для комфортного биття. У французькому ярмарковому театрі це роль П'єро. У російському телевізорі це або опереткові українці, або карикатурні американці, або російські ліберали. Цього разу били яблучника Рибакова. На питання, чого він чекає від майбутнього Росії, яблучник Рибаков сказав, що, по-перше, хоче, щоб люди в Росії могли вільно творити і щоб ніяку "Матильду" ніхто не забороняв, по-друге, щоб держава не кидало старих, а по-третє, щоб не було війни. Причому, на свою біду, яблучник Рибаков уточнив, що має на увазі своє небажання, щоб Росія воювала з Україною.

Важко уявити собі, що ці, цілком банальні в своїй очевидності, побажання можуть викликати у нормальних людей напад злоби і ненависті. А в студії Соловйова вони викликали саме таку реакцію. Причому, масову. "Яблучника" "П'єро" Рибакова били всім колективом. Соловйов тут же зайшовся кричати: "Ви проти війни? А якщо Україна захоче вбивати своє російське населення ?!" "Яблучник" Рибаков спробував щось відповісти, але його перебив крик політолога Міхєєва: "Ви не хочете воювати ?! А якщо на нас нападуть ?!". Хто конкретно збирається напасти на політолога Міхєєва, він не повідомив, але кричав так, що було ясно: напад якщо вже не відбувся, то відбудеться з хвилини на хвилину.

Якщо ядерна війна буде, то я про це не дізнаюся

Важливими міркуваннями з приводу ситуації в світі поділилися сходознавець Сатановський і режисер Шахназаров. Сатановський повідомив, що йому начхати на ядерну війну. "Якщо вона буде, то я про це не дізнаюся", - справедливо зауважив великий у всіх сенсах цього слова сходознавець. На жаль, сходознавець Сатановський не пояснив, чи означає це, що ядерну війну Росія повинна почати негайно, оскільки їй, як і Сатановському, має бути на неї начхати.

Режисер Шахназаров, в свою чергу, продовжив свої вічні стогони з приводу відсутності у Росії надідеї, без якої росіяни, виявляється, ніяк не можуть обійтися. В якості такої надідеї режисер привів героя роману Платонова "Чевенгур", який літав на кобилі Пролетарська Сила. В принципі, з режисером Шахназаровим можна погодитися. Оскільки наше суспільство описано в даній утопії Платонова - перехід на підніжний корм, відмова від будь-якої праці, крім ідіотських толок, знищення всіх нормальних людей і рішуче усуспільнення дружин - це саме той, єдиний можливий особливий шлях Росії, куди в перспективі веде протистояння із Заходом. Ті судоми, в яких останні місяці перебувають російські політики, свідчать, що сценарій Андрія Платоновича Платонова може виявитися не такою вже утопією.

_________________________________
EEFGroup
Восточно-Европейская Финансовая Группа
кредит, инвестиции, лизинг

Комментариев нет: