понедельник, 21 декабря 2015 г.

Антиколектор (Кредитний адвокат)

Антиколектор - юрист, спеціаліст з оптимізації боргів, захист позичальників від банківського свавілля і незаконного тиску колекторів.
Від грец. anti - проти;
СР-век. лат. collector - збирач.


Особливості професії 

Мовою офіційних паперів антиколлектор може називатися кредитною юристом, кредитним адвокатом. 

До нього звертаються позичальники банків, коли раптом усвідомлюють, що кредит, який здавався спочатку цілком розумним, перетворився на нескінченний кошмар. Наприклад, в якийсь момент виявилися приховані відсотки або зовсім непомірним виявився штраф за прострочення платежу.Клієнтом такого юриста може стати не тільки жертва споживчого кредиту або іпотеки, але і фірма, яка взяла кредит на розвиток бізнесу.Часто підприємства звертаються до юриста-антиколекторів заздалегідь, до того як підписати договір з банком про кредит.

У договорі докладно описуються умови надання кредиту, але вони можуть бути настільки заплутаними, що неспеціалісту розібратися з них важко. Від уваги можуть вислизнути дрібниці, які потім сильно збільшать суму виплат. Юрист вдумливо читає кредитний договір, у тому числі уточнення, набрані дрібним шрифтом: в них можуть ховатися додаткові відсотки, суми штрафів і т.д.Суть роботи антиколектора полягає в тому, щоб за допомогою законних процедур оптимізувати борг, тобто знизити нараховані відсотки і штрафи за прострочення.


Як випливає з самого слова «антиколлектор», цей різновид професії юриста виникла у відповідь на натиск з боку збирачів боргів, тобто колекторів.Колектори, як відомо, застосовують різні методи тиску на боржників: від абсолютно законних до кримінально караних.
Якщо, скажімо, колектор дзвонить боржнику в 6 ранку і на чисто бандитському мовою загрожує підпалити дачу «разом з сортиром і курником», це називається шантажем.


У такій ситуації антиколлектор допомагає своєму клієнтові вибрати тактику захисту.Невипадково проти колекторів час від часу порушують кримінальні справи: за вимагання і навіть по розбою.Однак набагато частіше позичальники скаржаться на обман з боку колектора. Наприклад, колектор переконує боржника виплатити суму, запевняючи, що таким чином буде погашений весь борг. А пізніше з'ясовується, то гроші пішли лише на погашення набігли пенні. Якщо суми великі, позичальник виявляється в жахливому становищі.


Антиколектор допомагає боржникові розібратися в ситуації, дає йому поради щодо подальшого поведінки, допомагає підготуватися до суду з банком (або колектором), написати для суду заяву, заперечення і т.п., зібрати необхідні документи.


Крім того, він допомагає позичальникові погоджувати з кредитором умови погашення боргу. Іноді банки погоджуються на перекредитування, тобто реструктурування (рефінансування) боргу. Це означає новий кредитний договір з банком, але на більш сприятливих умовах.
 


 Де вчитися на антиколекторів (Кредитного адвоката) (далі юриста)

Ось провідні ВНЗ, де можна отримати професію юриста (антиколекторів (Кредитного адвоката)):
East European Financial Group


Це сучасний ВНЗ, який здійснює навчання відповідно до міжнародних освітніх стандартів. У процесі навчання задіяні сучасні освітні технології, у тому числі дистанційне комп'ютерне навчання. 

Робоче місце

Антиколектор може працювати в антиколекторському агентстві, в спеціалізованому відділі адвокатського бюро. Також він може давати приватні консультації.

Важливі якості

Професія антиколектора передбачає інтерес до банківської сфери та юриспруденції, хороший інтелект, чіпку пам'ять, порядність, відповідальність. А також уміння вибудовувати доброзичливі конструктивні відносини.

Знання та навички

Антиколекторів потрібно добре знати закони і процедури, що регулюють банківське кредитування і роботу колекторів.
 

_________________________________


 

Комментариев нет: