пятница, 26 февраля 2016 г.

Для чого банки почали масово викликати українців

Клiєнтiв усiх українських банкiв просять оновити персональнi данi Люди масово почали одержувати смс-повiдомлення та дзвiнки з проханням прийти до найближчих банкiвських вiддiлень iз паспортом та iдентифiкацiйним номером для оновлення iнформацiї.

Зробити це потрiбно впродовж мiсяця, пише газета "Експрес". Як пояснюють людям у фiнансових установах, така процедура вiдбувається на вимогу Нацбанку України.

Цiкаво, що такi дзвiнки надходять до власникiв рiзних рахункiв - i кредитних, i зарплатних. Чому ж Нацбанк вирiшив провести таку масову перевiрку клiєнтiв усiх банкiв України? "На пiдставi постанови №417 Нацiонального банку України банки здiйснюють фiнансовий монiторинг даних своїх клiєнтiв.

Мета - запобiгти використанню банкiвської системи для легалiзацiї незаконних доходiв, - каже Вiктор Гальчинський, керiвник прес-служби "Кредобанку". - Кожен банк України повинен перiодично оновлювати данi своїх клiєнтiв.

Можливо, у когось змiнилася робота або ж людина стала публiчною особою, наприклад, полiтичним дiячем. В останньому випадку стосовно клiєнта вiдбувається посилений фiнансовий монiторинг". Щоб iдентифiкуватися в банку, потрiбно прийти в найближче вiддiлення з паспортом громадянина України та iдентифiкацiйним кодом. На мiсцi слiд заповнити спецiальну анкету.

"Якщо людина не прийде в банк оновити данi, проблем не виникне. Тим бiльше, якщо її особистi данi не змiнилися з часу останньої iдентифiкацiї, - каже далi пан Вiктор. - Втiм, якщо людина стала публiчною особою i не повiдомила про це банк, то її рахунок можуть тимчасово заблокувати. Адже банк має право з'ясовувати джерело походження коштiв таких осiб, зокрема активiв i прав на активи".

У Нацбанку нам пiдтвердили, що зараз вiдбуваються перевiрки клiєнтiв рiзних банкiв. Зокрема, iнформацiю оновлюють, щоби переконатися, чи люди не використовують банки для вiдмивання коштiв. 


_________________________________

EEFGroup
Воствчно-Европейская Финансовая Группа
кредит, инвестиции, лизинг 

Комментариев нет: