воскресенье, 10 мая 2015 г.

Порушено карну справу за скандальний злив третини мільярда на ремонт доріг на Луганщині

Стосовно тендеру на утримання доріг у Луганській області відкрито кримінальне провадження.
Про це повідомив «Центр протидії корупції» з посиланням на прокурора області О.Уставицького.
Тендер було проведено у лютому 2015 року. За його результатами на утримання доріг було виділено 387,30 млн грн.
З’ясувалось, що більша частина суми 268,83 млн грн. виділена на обслуговування 1960 кілометрів доріг загального користування державного значення. А це на 31 кілометр більше, ніж становила протяжність цих доріг у Луганській області за офіційними даними ДАІ на початку 2014 року. Тобто після окупації частини області терористами ЛНР протяжність доріг, на які виділяють гроші з державного бюджету України не зменшилась, а зросла.

Тендер проводила Служба автодоріг Луганської області, яку на момент торгів очолював Анатолій Владико. Переможцем торгів стало «Дорбудтехнологія», засновниками якого тоді були Тігран Кочарян, Аветік і Лусіне Цоголокяни.
У свою чергу Владико раніше був директором фірм «Дорбудвиробництво», де співвласницею є Лусіне Цоголакян і «Краснолуцького заводу будівельних матеріалів № 6», що належить Тіграну Кочаряну.



«Центр протидії корупції» за допомоги народного депутата Єгора Соболєва оскаржив цей тендер. АМКУ не висловив жодних зауважень щодо закупівлі, Держфінінспекція пообіцяла перевірити ці факти під час планової ревізії Служби автодоріг Луганської області.
Звернення до Генпрокуратури призвело до порушення кримінального провадження за ч. 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Досудове розслідування здійснюється Слідчим відділенням Лінійного відділу на станції Попасна УМВС України у Донецькій області.

 East European Financial Group 

Комментариев нет: